Na poti smo 17. dan, do sedaj smo bili samo v enem
kampu, torej en dan v Atenah. Ker bi rad malo priklopil avtodom na
elektriko, posebej da vidim kaj je s hladilnikom, bomo kar šli po planu
in obiskali kamp Kranea se priklopili in naredili dvodnevni odklop.
Oddaljeni smo le 12 km. |
 |
Tukaj bo najbrž film, mogoče pa bo res ali pa je že,
zato stisni tipko F5 za osvežitev strani |
 |
 |
Jutro v zalivu Porto Palermo beach. Mirno, kot da tu
nikoli ne piha... |
Na tem mestu se moram vrnit na zgodbo izpred 2 let, ko
sva se sem spustila povsem slučajno, ker sva s ceste videla avtodome na
plaži. Takrat nas je pričakal pred to podrto bajto možakar, ki je takoj
pristopil in prosi, da parkiramo na plaži in nič ne plačamo. |
 |
 |
Torej to je ta Albanec, le kaj se je zgodilo z
možakarjem, upam, da je preživel rušenje betonske plošče v lokal. Hiša
je takrat imela celo pokrito teraso in rezervoarje vode na strehi. |
 |
 |
Šele danes sem si ogledal vso okolico, res da smo vonj
po žajblju zaznali že včeraj, zdaj pa vidim, da vse naokoli raste
žajbelj kar na divje in da ga ravno tu v opuščenih vojaških objektih
sušijo in pakirajo... balirajo? |
In kako balirajo? Lepo zbijejo lesen zaboj skupaj,
natlačijo vanj posušen žajbelj, ki ga sproti tlači z nogami ata Albanec,
potem stresejo kocko ven in to je to. Pod frišno pa ga prodajajo in
najbrž tudi izvažajo v Ameriko. |
 |
 |
Tukaj bi bila lahko uganka, katera slika je novejša,
leva ali desna, vendar ne, spodaj desno je datum, razlike na sliki pa so
tudi dobro vidne... |
 |
 |
Zapuščamo zaliv, če ne bi poskusili včeraj parkirati,
bi si pač mislil, da je zgodba v zalivu zaključena, vendar ne, ravno
nasprotno, zadeva gre naprej in tako rekoč zastonj se da tu kampirati z
dovoljenjem še naprej. GPS: 40.062464, 19.793555 |
Imamo kratko pot, po cesti nadaljujemo skozi zalive na
sever. |
 |
 |
Zaliv je videti tudi od daleč in tisti, ki prihajajo s severa ga ne
morejo zgrešiti, prav tako je lepo videti graščino na polotoku. |
Na drugi strani zaliva je Porto Palermo, kjer so tudi
plaže in pa ostanki vojaškega pristanišča oz. oporišča. |
 |
 |
Zapeljemo skozi mestio Himare, ki je precej turistično
in vse kaže, da bi se tudi tu dalo prenočiti in si ogledati večerno
dogajanje v mestu. GPS: 40.096659, 19.753705 |
 |
 |
Zapeljemo se iz mesta v hrib in najdemo odcep za
kamping Kranea in Livadhi beach, veliki plaži, kjer je kar nekaj kampov. |
 |
 |
Kot bi nas čakali prvi redovi, se sparkiramo pod
slovensko zastavo v kampu Kranea. Najprej se s šefom Denisom menimo za 1
dan = 14:00 EUR, potem pa smo ostali kar dve noči... |
 |
 |
Ravna parcela, v senci, elektrika priklopljena,
internet lovi na polno, dajmo vsi malo podrekulit,,, |
 |
 |
 |

Kamp Kranea je res prijetno presenečenje, tudi plaža
par korakov stran je presenetljivo podobna grškim plažam, tudi čistoča
je trenutno na nivoju.
Sanitarije v kampu vrhunske, ne le za Albanijo,
tudi za vse 3 ali 4 sosednje države to lahko rečem...
Torej navali narode, GPS: 40.096659, 19.753705 |
 |
 |
Res smo uživali, posebej, ker smo po nekaj dneh spet 2
dni na istem mestu, jutri pa bomo najbrž proti večeru že tečni, ker se
ne premikamo... |
 |
 |
Letos smo mal udarjeni na sončne vzhode in zahode,
nimaš kaj, če ni oblačka na nebu že od vsega začetka, potem te pač sonce
spremlja od jutra do večera. |
Nismo ravno vsi za take budaleštine tokrat grevmo na
hrib za kampom le midva z Vesno in Nika. |
 |
 |
Od daleč je celo videti, kot da so naredili prav
klopce za ogled sončnega zahoda, vendar ne... |
Pazi bunker na plaži... |
 |
 |
Ko se povzpnemo na zidovje opazimo da sosednji kamp
izvaja zemeljska dela in postavlja lesene bivalne hiške. |
 |
 |
Mi vseeno izkoristimo terase za ogled sončnega zahoda,
ki je bil lep, tako kot vsi do sedaj... |
 |
 |
Torej pozdravček in že se spuščamo po stopnicah nazaj
k morju in v kamp. |
 |
 |
Na vhodu nas iz lokala vsakič posebej pozdravljata šef
Denis in njegova blondinka Majola. |
Danes si privoščimo nekaj iz konvekcije... |
 |
 |
Kaj drugega kot oradice... Recept? Očiščene in samo
nasoljene sveže orade, 2 po 350 do 450 dag damo na vročo naoljeno
rešetko konvekcije na polno za 10-15 minut in nato še za 10-15 minut na
200 - 220 stopinj. Orada je lepo hrustljava, znotraj pa sočna da gate
trga. |