Domov Potepanja  transport motorhome 01 avtokampi.si

 Zadnja sprememba na strani: 29.05.2016 08:34

web counter
 
Otvoritev kopalne sezone 2016
Sibinj di Santorini, 27.5.2016 - 29.5.2016
 
Do Sibinja nas loči dobrih 100 km, ki jih prevoziva v dveh urah.
Kljub poznemu petkovemu odhodu od doma sva na plažo prispela pravčasno in se še pred sončnim zahodom namestila v prvo vrsto im odprla kopalno sezono 2016.
Sobotni zajtrk na plaži...
Zaliv Sibinj do Senja loči cca 5 km. Sibinj je naselje z nekaj hišami in kampom, ki ima vse in celo svoje pokopališče sredi kampa. Ta značilnost ga najbrž uvršča med edine na svetu. Nekateri seveda niti pod razno ne bi prenočevali v takem kampu. Kamp izven sezone nima niti trgovine, pa tudi lokal obratuje bolj na pol. Kljub vsemu ocenjujem, da je v kampu vsaj 30 posadk, pa tudi nekaj mobilnih hišk je zasedenih.
Kamping mesta so zelo raznolika, razporejena od južne peščene plaže do zahodne, kjer se da na dokaj velikem prostoru kampirati direktno na plaži. Jutranji pogled na Krk.
Voda v zalivu se praviloma meša s sladkovodnimi hladnimi pritoki, kljub temu pa je imela v popoldanskem času že 22 stopinj. Lastnik Mladen, pa tudi njegov brat Zdavko sta naju prišla osebno pozdravit, ko sva se že namestila. Žal so se na vajino mesto na koncu zaliva za ves mesec sparkirale "cure iz Njemačke", pove Zdravko.
Ni problema, prostora je dovolj in v prvem redu na sami plaži smo bili skoraj sami. Kamp se tudi v letošnjem letu širi, brata zidata škarpe in urejata parcele.