Domov Potepanja  transport motorhome 01 avtokampi.si  Zadnja sprememba na strani: 28.06.2015 07:23
   
 
Na male štiridnevne počitnice v Dalmacijo 24.6.2015.
Po dnevih ali dveh neurij se je vreme lepo uredilo in kot ponavadi potujeva proti jugu v popoldanskem času po Jadranski magistrali. V Sibinju se vedno ozirava na plažo in tudi tokrat je še prostor v prvi liniji.
Nadaljujeva proti Senju, po radiu slišiva opozorilo, da je magistrala med Senjem in Sv. Marijo Magdaleno zaprta za prvo skupino vozil. Takoj za Senjem gori semafor in gruča motoristov ne ve kaj bi... Še vedno mi ni najbolj jasno kam spadamo mi z našim "belim kombijem", ko mi omenjajo "kamp kučico", se mi zdi, da smo "tu negde"... Z manjšimi premetavanji po prazni cesti prispeva v Karlobag. Lepo počasi voziš pa po sredini ceste, tako da te sunek v primeru prevračanja ne ujame pri ograji... Po naporni poti in seveda še brez kosila se je lepo ustaviti in...
...si privoščiti dobro uro dolg postanek v priljubljeni obcestni pizzeriji Šušanj.

Z velikimi očmi si naročiva vsak svojo veliko pizzo Šušanj, velikosti pokrova od sekreta in še več...

V mraku se mimo Paklenice zapeljeva na avtocesto in v dobri uri parkirava v Lučici pred Tisnim, kjer že stoji znan avtodom s kočevskim grbom.

Iz mesta se sliši živa glasba, pa poskusiva najti te domorodce, da kakšno rečemo, še posebej ker se bliža glavni dopust in najmanj kar je, bi bilo treba ponovit nekaj v stilu Peloponeza iz leta 2013.

Člane odprave na jug, Janeza in Lauro s podmladkom, najdemo na Rudini. Kako jim je uspelo priti pred nami, če so bili še v službi, ko sva midva že krenila. Seveda po avtocesti in tudi 130 in več, se je hvalil Janez s praznim rezervoarjem nafte, hehe.. Posedamo skoraj do polnoči, potem pa najdemo priljubljeno in poceni mesto za spanje v Plitki Vali.
Do osme ure zjutraj koristimo brezplačno parkirišče na rivi Murterja in obiščemo Leopolda, ribarnico, kupimo krofke in obvezni 24 časopis, ki ga danes seveda ne dobimo, ker je praznik., potem pa "kud koji, mili moji". Janez ima v načrtu raziskovanje Srednje Dalmacije, mi2 pa bova ta dopustek preživela v Jazini in okolici, morda kampiramo v Jazini zadnjič.

Zaliv je namreč kupil bogat Rus in tu bodo stali hoteli in športni tereni, nas reveže pa bodo odterali.

 

Ni problema, se bomo že prilagodili, za večerjo pa si privoščiva obvezno oradico kajpada...
Zjutraj se oglasiva pri Brkotu v Tisnem in seveda spet ujameva dvignjen most... Po enem dnevu seveda začne presedat en in isti kamp, pa še malo preveč piha, zato iščeva nove destinacije.
V sosednjem kampu Dalmatia do 30.6. celo sprejemajo kartico CC in tu se da prenočiti za 12 EUR, kar naju skoraj že prepriča, celo nekaj prvih linij je prostih...

Vendar se raje zapeljeva v zavetrje na otok, prevoziva ves desni del Kosirine, vendar ni proste prve vrste.

Navsezadnje le zapeljeva na lepo urejene terase na levi strani zaliva in se utaboriva. Nekaj časa me še ima, da bi se premaknil v gnečo prve vrste, vendar na koncu ugotoviva, da je tu lep razgled in blažen mir. Receptorka mi pove, da deluje v sklopu kampa lokal s hitro hrano na plaži in pa še en lokalček s hitrimi narezki, nama pa svetuje peš 5 minut med kačami in kuščarji do kampa Stella Maris v Pod jasenovcu.
To destinacijo sva itak imela v mislih, seveda je hoda vsaj pol ure, če ne več... Sobotno jutro v Kosirini, le kam naju bo odneslo danes, kdo bi vedel...
Janeza so skritega v prvem redu razkrili avtokampi.si
Kosirina je letos dobila novo recepcijo in delujočo rampo... hmhm Zaliv Kosirina
Danes dobiva goste in pripravila bova švoh kosilce. Poleg vratovine z zelenjavo v pizzopeku se bo v konvekciji pekla velik domač piščanec. Domačega piliča sva dobila v mesnici sredi Murterja. 2,5 kg piščanec, lepo nasoljen se je pekel v pizzopeku dobre dve ure na polno temperaturo, vmes kako uro na 180 stopinj. Bil je odličen in omaka, ki se je scedila v posodo je bila odlična osnova za večerne testenine...
S Pelješca sta se na poti domov na kosilce oglasila Katja in Matej... Pelješec sta dobesedno preletavala...