Domov Potepanja    zadnja sprememba: 01.02.2015 07:53  
Andalo 2015 - prvi dan - sobota 31.1.2015
Andalo 2005 Andalo 2010 Andalo 2011 Andalo 2012 Andalo 2013 Andalo 2014
1. dan sobota 31.1.2015 2. dan nedelja 1.2.2015 3. dan ponedeljek 2.2.2015 4. dan torek 3.2.2015 5. dan sreda 4.2.2015
6. dan četrtek 5.2.2015 7. dan petek 6.2.2015 8. dan sobota 7.2.2015   NASLEDNJI DAN
Pričakoval sem da bo domača ulica nesplužena, da pa bo na cesti zglajen sneg vse do Unca pa ne. Vse kaže, da je zimsko službo sneg "presenetil" oz. so računali na to, da se bodo razmere uredile same po sebi.

Tokrat nismo najeli kombija, kot zadnji dve leti ampak smo se natovorili v dva avta in kmalu po šesti krenili od doma. Milan bi s svojim štirikolesnim Koleosom in polno obtežitvijo lahko gazil tudi v celo, za našega "fanta" s pogonom na zadnji kolesni par pa je bilo kar prav, da so bile v prtljažniku verige, vendar jih ni bilo treba "metati" gor.

Prvi postanek imamo navadno v Cerknici in tudi tokrat je bilo tako. Pred tem smo obiskali bližnjo pekarnico, parkirali pa na kupih zamrznjenega snega.
Pri Uncu smo zapeljali na lepo očiščeno avtocesto in zdaj nas od dobrih 500 km čaka še okoli 430 km avtoceste in od Trenta še dobrih 10 km na hrib v Andalo. Ko se peljemo mimo Garde proti Trentu dohitevamo modele z avtodomi. OK še kak mesec, pa se vidimo na obali.
Na izvozu Trento sever zapeljemo z Brenerske avtoceste v smeri Madone di Campilio oz. prelazov Val di Non in Val di Sole, vendar ne vozimo dolgo, le skozi tunel in potem zavijemo levo in se povzpnemo v Andalo.
Med prvimi obiskovalci tega termina parkiramo pred vhod hotela K2, razložimo prtljago in se zapodimo na vrček tradicionalnega pirčka. Kosilo je kar iz nahrbtnika, zjutraj pečen kruh iz domačega kruhomata, suhomesnati izdelki, divjačinske salame, slanina in bržolca.
Tokrat faševa sobo enako sobo kot lani, le da je nadstropje nižje. S sosedi pa imamo skupen balkon oz. hladilnik.
Popoldne se sprehodimo do nam znane trgovine s trentinskimi siri in nakupimo le za večerno degustacijo v hotelskem klubu. Ata se nas spomni, da smo lani kupovali same aromatične (Puzzone, di stare škovace) in pikantne trentinske sirčke.
Ne moremo mimo Guinness puba, čeprav se je Vesna protivila, da cela gostilna ponavadi smrdi po sekretu. Upamo, da tokrat ne bo. Naša miza je fraj, poleg tega pa nas vedno postrežejo s karjolo čipsa, tokrat pa še z arašidi, kaprami in paradižnikovim pikantnim namazom, kot neka salsa. ki jo namažeš na majhen prepečenec.
Guinnes je res dober, da ne rečem fin kot vedno. Vračamo se v hotel, pred katerim je poleg nas že parkiral tudi organizator smučanja Srečko.
V klubu hotela K2 Roman s pomočnikom za finance že zbira kandidate za karte, mislim da nas je nabral preko 30 in pobral akontacije po 180 EUR, potem pa je vračal denar do te mere, da nas bo karta koštala le 160 EUR, ko dobimo nazaj še kavcijo za kartonček konec tedna. Z okoli 6.000 EUR gotovine je Roman v spremstvu varnostnikov zapustil hotel in nakupil 6 dnevne smučarske karte.
1. dan sobota 31.1.2015 2. dan nedelja 1.2.2015 3. dan ponedeljek 2.2.2015 4. dan torek 3.2.2015 5. dan sreda 4.2.2015
6. dan četrtek 5.2.2015 7. dan petek 6.2.2015 8. dan sobota 7.2.2015   NASLEDNJI DAN
Andalo 2015 - prvi dan - sobota 31.1.2015
Andalo 2005 Andalo 2010 Andalo 2011 Andalo 2012 Andalo 2013 Andalo 2014