Domov Potepanja    zadnja sprememba: 15.09.2014 00:10  
 
Ni enostavno naredit neke velike zgodbe (ala Turčija na primer), če vstaneš v soboto zjutraj in si rečeš ali greva malo "u Lublano?" in morda še na Celjski sejem. Navsezadnje se spet nisva držala dogovora in zaokrožila sva do Prlekije in Avstrijske Koroške, vmes sva bila na čevapih na Mariborskem Lentu, v Logarski dolini in na Jezerskem..., pa tudi v Želimljah... Na sejem pa sploh nisva šla...
Deževje kaže zobe tudi v Kočevju in kmalu sva se utopila že na začetku poti, takoj ko sva zapuščala Peron na zapuščeni od boga pozabljeni železniški postaji v Kočevju. Po dopoldanskem pohajkovanju po BTC-ju in Cityparku v Ljubljani sva se podala proti Celju.
Namesto obiska sejma v Celju sva raje nadaljevala v trgovski center Europark v Mariboru, ki ga Vesna zelo rada obišče, ker imajo tam lepe cunjice... Jaz sem se medtem malo dolgočasil in se čudil kaj vse prodajajo v uglednih trgovinah...
Ko se vračava prek Titovega mostu oz. spodaj deroče Drave v Mariboru ugledam zanimiv napis: "Gala žar". Ko prideva bližje, v bližini na Lentu sva itak parkirala, vidiva, da je to nekaj za naju: Srbski roštilj... navali narode...
Sva na totem štajerskem koncu in če bi začela obiskovat vse znance, bi si morala vzeti teden dni časa a midva morava biti jutri doma in pojutrišnjem v službi. Torej pozdrav s tega mesta vsem bližnjim in daljnim popotniškim prijateljem, znancem, fejsbuk prijateljem iz Maribora, Miklavža, Kidričevega, Gornje Radgone... itd., ki jih ne bi našteval ampak nama se mudi v najine, to si upam napisat, torej Bioterme.
Če se motim, oz. če je že kdo od vas imel takrat Bioterme za svoje, dam seveda za ploho... Ampak leta 2008 sva bila tu prvič za krompirjeve, hotela še ni bilo.
Vrnila sva se še isto zimo, padal je sneg, na parkirišču sva pri 10 pod ničlo prenočila povsem sama, to so bili časi...
Tudi danes ni neke grozne gneče, res pa je, da 10 avtodomov na parkirišču na povsem navaden vikend ni malo... ... ampak zjutraj se je kar precej posadk pobralo novim dogodivščinam naproti. Naš sosed z LJ registrsko je odpeketal naprej brez svojih lepih kroksov, ki spominjajo na to, da je malo prej tu še stal avtodom...
V nedeljo se vračava proti domu in na Celjskem zavijeva na sončno stran Alp, recimo temo tako, ker je bilo tam nekaj jasnine, torej v Logarsko dolino.
Da pa je malo bolj adrenalinsko nadaljujeva prek Pavličevega sedla v Avstrijo in prek Jezerskega nazaj v Slovenijo.
Slabih 50 km pred Kočevjem je vas, v kateri še nismo bili, to pa res ne gre. Torej se tokrat proti domu zapeljeva skozi Želimlje in naprej na Turjak in prek Velikih Lašč proti domu.
Krasno vreme nas pričaka na našem koncu in vsakič ko poplavlja polje pri Dolenji vasi se spomnim, kako so nakladali leta 1989, ko so gradili zadrževalnik vode v Prigorici rekoč: "Dolenjevaško polje bo zdaj poplavljalo le še ob stoletnih vodah. In to se od takrat dogaja vsaj enkrat na leto.

 

  Domov Potepanja    zadnja sprememba: 15.09.2014 00:10