Domov Potepanja    zadnja sprememba: 09.03.2014 11:19  
Po ribe na Reško tržnico in v Kačjak...

 

Tokrat sva se odločila za skok do obale brez potujoče hiše na kolesih in se sredi sobotnega dopoldneva s hladilno torbo odpravila v 80 km oddaljeno Reko na tržnico. Zakaj v Reko? Če je kdo že obiskal to tržnico bo vedel zakaj. Za prvi postanek na sončku izbereva kar slap Nežica v Kostelu in glej ga glej. Ne da bi se kaj menili, čez minuto se na parkirišču ustavi še en "fant", Bojan in Drago z mladenkama potujejo na morje... Rečemo besedo ali dve in že smo enotni, da gremo najprej skupaj v Reko na tržnico po sveže škampe, ostrige, orade ali pa sardele, potem pa bo Bojan še pokazal kam se večkrat odpravlja z "avtobusom" obračat..., torej v Kačjak...

Na tržnico je potrebno priti takoj po sedmi zjutraj in takrat je še možno dobiti parkirni prostor na obali pri tržnici, (GPS: 45.325091, 14.441594) tokrat malo pred poldne pa smo imeli kar težavo, saj je bilo parkirišče polno, vendar ne za dolgo in fanta sta kmalu dobila svoji parkirni mesti.

Odpravimo se skozi veliko zelenjavno tržnico v ogromno stavbo ribarnice. Kamniti pulti se kar šibijo pod težo morskih dobrot, vendar škampov ni več.

Bilo pa je vse polno drugih svežih rib, tako da smo v ribarnico spravili tudi Bojana, ki je sicer strasten ribič, vendar ima glede vonjav svoja merila in v ribarnici mora res dišati, da si jo je pripravljen vsaj ogledati.

Kupiva obvezni oradici za v konvekcijo, ker pa sva tu in sardele kar mečejo za teboj po 5 KUN/kg vzameva še kg, stran jih lahko še vedno vržem, potolažim Vesno.

Sledi obvezni sprehod po KORZU in posedanje na toplem sončku ob krepčilnih napitkih.

Za nami je tudi burna noč, saj smo osmi marec pričakali pri slavljenki Andreji v Konca vasi in dogodkov je bilo kar nekaj za premleti.

Ker je bila sinoči zbrana vsa družba za skupni bližnji vikend obisk Bosne in Sarajeva smo izkoristili tudi to in se spet "konkretno" zmenili okoli organizacije in stroškov. Nekateri so bili bolj drugi manj skeptični, spet eni črnogledi in drugi manj, ampak važno da se gre pa bo kar bo.

Na sončku je bilo res lepo in ob kavici se dogovorimo, da gremo na ribičijo kar v Kačjak, pa ne kače lovit ampak se malo nastavljat toplemu soncu.
Spomnim se, da sva ob obisku Trogirja pred leti v časopisih brala, da se z jahtami radi gibajo tod okoli slavni "glumci" in tudi tokrat je kazalo tako, vsaj podobna mi je bila tale barka levo s tisto, ki je bila parkirana takrat v Trogirju...
Nadaljujemo v Kačjak, tokrat iz Reke prvič po avtocesti vse do Križišča oz. odcepa za otok Krk. Zavijemo proti Splitu in skozi Dramalj do odcepa za Kačjak.
Parkiramo v laguni (GPS: 45.202366, 14.651954) in se odpravimo po peš poti okoli polotoka do idilične peščene plažice, kjer navdušena ribiča vržeta trnke...
Rib ni bilo ravno na pretek, se je pa ujela tu in tam kaka škarpena... Bojan, ki tolikokrat omenja tale Kačjak je prišel zdaj na svoj račun. Pa ne samo to, v kampu je na dovolj veliki višini našel še neokrnjen (beri: neposcan) lovor, kvaliteten kvarnerski "lorber", nepogrešljiv v njegovi kuhinji.
Pozno popoldan parkiramo še v Selcah in se sprehodimo vse do Uvale Slane in pri lokalu Venus počakamo sončni zahod...
KOORDINATKE:

Parkirišče pri tržnici Reka: GPS: 45.325091, 14.441594  Cena parkiranja: 7 KUN/ura

Veliko parkirišče v bližini tržnice Reka: GPS: 45.325324, 14.447264

Parkirišče Kačjak GPS: 45.202366, 14.651954

Torej zakaj že v Reko? ...