Domov Potepanja  Kranjska Gora 2013 Bonaca 2013  
Dalmacija, 30.8.2013 - Zaključek kopalne sezone? Najbrž da! NASLEDNJI DAN
1. dan petek 30.8.2013 2. dan sobota 31.8.2013 3. dan nedelja 1.9.2013 4. dan ponedeljek 2.9.2013 5. dan torek 3.9.2013 6. dan sreda 4.9.2013
Zadnji poletni vikend, se lahko reče in prav je, da greva na morje. Variante, ki rojijo po glavi so sicer vsemogoče ampak v Dalmaciji sva bila letos le nekaj dni in to pa tudi ne pelje nikamor. Po "planu" bi morala odrinit iz ulice takoj ob treh popoldan, vendar je "Mc'Lojzek-Boštjan", ki ima za vikend druge obveznosti, le-te hotel naprtiti še nam in je ves teden delal na tem, da bi nas odvrnil od nameravanega mini potepanja po Jugi.

Malo pred šestnajsto popoldan sva le odrinila proti Delnicam in v Hreljinu zapeljala na povsem nov del avtoceste proti jugu. Cesta žal že po nekaj kilometrih zavije mimo Križišča proti mostu na Krk.

Nadaljujeva odločno po tablah za "Split", vmes javim Damijanu, da se bova oglasila na njuni vikend destinaciji v Povilah, vendar nama odgovori, da bo tam šele jutri. Ne glede na to se sprehodiva po kampu Povile in ugotoviva, da je turistov še vedno veliko in da "testeninarji" (špagetarji) še niso zaključili z dopusti... 

Da letos skoraj še nisem vozil po tem delu Jadranke sem se zavedel takoj ko sem zapeljal na makadamski odsek južno od Povil v smeri Senja. Torej ta del obnavljajo, vendar je velik del predvidene rekonstrukcije že končan in makadama je le kak kilometer. Presenečenje sledi, ko se peljeva mimo "Santorinija", kjer bi lahko danes celo zaključila dan in nadaljevala zjutraj. Vendar je bil ravno najin plac na plaži zaseden in raje nadaljujeva, saj nas do Murterja, če ne bo vmesnih variant, čaka še 3 do 4 ure cijazenja.
Po treh urah vožnje je tu Karlobag in tu ne gre brez ustavljanja in obiska Pizzerije Šušanj.

Le zakaj je tu v pripravljenosti vozilo vlečne službe se sprašujem...

Parkiram zraven VW Sharana, v katerem potniki in voznik brezskrbno posedajo in odgovor na prejšnje vprašanje z leve je na dlani. Stopim ven in "Hansu" pokažem na prvo desno kolo, ki že napol visi  preko roba. Šofer se mi le smeje in si misli, da sem prfliknjen, zato se ne trudim več z njim in grem raje na parkomat zapravit 5 kun za parkirno karto. Ko pridem nazaj je avto seveda umaknil za meter nazaj in govoril samo še danke, danke. "Pa dobr, kaj si včeraj izpit naredu", mu še rečem... a bi rad imel že na začetku dopusta ibnge?
Tokrat bova v Karlobagu izkoristila uro plačanega parkirišča in si privoščila še eno švoh večerjico. Zadržala sva se toliko, da se je nad deželo spustil mrak in zapihala je burja, ki nama je skoraj onemogočila postanek na priljubljeni točki nekaj km južno od Karlobaga.

Nadaljujeva in v temi okoli enajste prispeva na Murter, parkirava na preverjeni lokaciji, ugasnem luči in v mižule...

1. dan petek 30.8.2013 2. dan sobota 31.8.2013 3. dan nedelja 1.9.2013 4. dan ponedeljek 2.9.2013 5. dan torek 3.9.2013 6. dan sreda 4.9.2013
  Domov Potepanja  Kranjska Gora 2013 Bonaca 2013  
Dalmacija, 30.8.2013 - Zaključek kopalne sezone? Najbrž da!  NASLEDNJI DAN