Domov Potepanja 
V delu,  pritisni F5
Medtem ko smo spraznili domače parkirišče za avtodom, je le-to postalo skladišče za preostale domače štirikolesnike. Le zakaj, hmhm in kaj se bo dogajalo v garaži...

To bom najbrž izvedel in pojasnil na dnu te strani...

Kaj je lepšega, kot na petkovo popoldne odpotovati za ves vikend na vzhod države, kjer bo po napovedih vreme zdržalo vsaj do sobote zvečer. Mimo Tepanj ne moreva kar tako, saj tu ustvarjajo najboljše avtocestne kremšnite, vsaj tako je rekel Janez, ko smo se vračali za novembrske praznike z Madžarske.
V restavracijah Marche se hvalijo, da so  lani spacali na stotisoče kremnih rezin. Nadaljujeva v lepem sončnem vremenu mimo Maribora do izvoza za Sv. Jurij ob Ščavnici.
Na "kamping" prostorih sta že dva avtodoma, parkirava zraven in pohitiva v terme. Kot že tolikokrat sva tudi zdaj navdušena, voda topla, gejzirčki prazni, kot da je zimska riviera odprta le naju.
Tokrat nas presenetijo z novstjo, da so bazeni prek vikenda odprti do desete zvečer, ob nakupu popoldanske vstopnice, ki znaša 6,50 EUR pa prejmeva še kuponček za 10% popust pri naslednjem obisku. Seveda nama je kmalu po deveti zvečer dovolj namakanja in oglasijo se tudi želodčki. Medtem ko spijeva po deci Ljutomerčana, nama kuharja pripravita nekaj "za domov"
Kuharica vpraša ali sva "iz kampa". No iz parkirišča, rečem in zagotovim ji, da bom zjutraj vrnil prazen pladenj. Torej " ali ste iz kampa", hehe. Pa pred hotelom 4****.
Sobotno jutro. Po zajtrku se opraviva po nakupih. Mene vleče bolj med "ledvičkami", Vesna pa pogleduje za cunjicami in raznim kičem v Rutarju, hehe.
Po obisku Selmar - trgovine s črnimi bavarci in Rutarja se odločiva še za Europark. Parkiranje je problematično, pa še neke čudne table je postavil Kangler, torej niso sporni le radarji. Lent prevozim dvakrat in nikjer nobenega prostora, zato zapeljem kar pred Mesni center KOŠAKI in upam, da jim ne bo pobegnilo kako govedo iz trgovine.
V Europarku na srečo ne pademo v kak znaten strošek, saj je Vesna precej izbirčna pri nabavi čevljev in cunjic, privoščiva pa si vsak pol odlične pizze s tartufi v Pizzeriji Al Capone. Ob čakanju pobrskava malo po fejsiču in Sonja napiše, da je dolgočasno sam piti kavo... Pa jo dajmo presenetit, saj sva čisto blizu in kavico lahko spijemo tudi v kamperju, si mislim. Vendar hiška sameva, morda pa je Sonja obupala in skočila na kavico h kakšni sosedi, medtem ko je Zoran najbrž v službi.
Morda pa so le doma in stopim do zvonca in med čakanjem preverim ali se je smrekica na njihovem vrtu prijela. Ne le prijela, dobila je tudi lepo družbico. V Bioterme se vračava preko Ptuja, saj imajo tam...
Qulandio s polno trgovinami. Mene ne zanimajo preveč in počakam kar v avtodomu. Pozno popoldne prispeva pred Bioterme, kjer se na travniku pasejo štiri srne, na parkirišču pa že domuje kakih 5 avtodomov.

Vesna vrže nase nekaj novih puloverčkov, čevljev pa na srečo ni dobila in bolje da ne, saj je tole parkirišče precej blatno. Včeraj sva ob vračanju iz bazena v temi gazila do kolen po blatu.

Bazenčki so danes spet prazni in tale plavalni je vsakič bol lepo zelen, le kaj so namešali notri... Tole pa je priletelo še pred polnočjo in se navezuje na razloge za praznjenje garaže doma, hehe.

No fajn se imejte in seveda vse najboljše mlada dama!

Na poti domov prek Ljubljane se ustaviva še pri enemu trgovcu lepih avtov v Celju. To je hudir, če imaš 15 let star avto in bi ga rad zamenjal za deset let mlajšega... Glede avta se ne odločiva, kupiva pa dve kremšniti in en krof na Trojanah, hehe