Domov Potepanja  Dogodki Avtokampi Kamere
Petek, 9.9.2011 
petek 9.9.2011  sobota 10.9.2011 nedelja 11.9.2011
petek 16.9.2011  sobota 17.9.2011 nedelja 18.9.2011

 

 

Za vikend na Murterček? Ne, ne, prvo noč bova morda prenočila kar na PZA Banja Loka in preganjala medvede, hehe..

Obisk tega postajališča za avtodome je povsem informativne narave. Zanima nas ali je teren utrjen, raven itd. Tu se nama obeta 1.10.2011 zastonj nočitev s plesom in kompletno postrežbo (janci, odojki, torte). Pričakuje se krdelo avtodomov, predelanih kombijev in prikolic z vsega konca domovine.

Po 5 minutnem postanku se odločiva za skok v Kvarner, saj je vreme še prav poletno in...
... pred peto popoldan že parkirava na terasi s pogledom na morje, recimo v 3. vrsti avtokampa Selce.

Ni Jazina, je pa 200 km bližje oz. dosegljiv v poldrugi uri in zagotavlja 3 dni kopanja, kar ob pomanjkanju dopusta nekaj pomeni hehe.

Ravno parcelo seveda ni enostavno najti, še menj pa nanjo zapeljati. Svetujem menjavo sklopke pred obiskom.

V hladilniku najdem še steklenico lepo ohlajene Osječke, kupljene kake 3 tedne nazaj v Slavoniji ob obisku Semeljcev , ki je ena bolj znanih vasi na tamkajšnji ravnici, no če še ni, pa še bo, samo malo reklame rabi.
Pozno popoldanski skok v včasih precej najin zaliv "Uvala Slana", voda prijetna, topla, čista in nobene gneče. Spomini bežijo nazaj, ko smo se tu vedno dobro zabavali z Otonom in Milico, ki ju žal ni več med nami, njuna prikolica pa sameva nad igriščem sosednjega bivšega vojaškega kampa. Obisk Selc ima vedno več razlogov, med njimi je tudi ta, da stoji v centru kraja povsem ob vodi lokal, čeprav le buffet, kjer pa, ne da se večkrat dobro je, kot slabo, ampak se vedno dobro je.
S temi kalamari pa sva naredila tako reklamo, da sva tokrat skoraj ostala brez njih. Sprehodiva se mimo in vse mize so zasedene, v nasprotju z napol praznimi okoliškimi lokali. S cmokom v grlu greva naprej in se delava kot da ni nič, za nazaj grede pa le stopim v lokal, kjer naju mladi šef in natakarica lepo sprejmeta in pomagata najti prosto mizo. Nič ne bova brskala po jedilniku ampak "kot ponavadi", rečem natakarici, ki le sramežljivo pokima, pove pa da imajo gužvo in da je 10 miz pred nami. Ni problema, imava čas, kljub temu je bil mix lignjev za 60 kun z vso opremo na mizi v manj kot pol urce. Ja tudi iz Murterja sva že prišla sem prenočit zaradi take večerjice.
Od Kočevja do Ulcinja so trije lokali, kjer se da kaj pojesti brez posledic, ... hm hm,  Falkenau, Venus in Puljiz... Ko bova našla četri lokal, javiva! Seveda pa komaj čakava na jutrišnji večer, kjer bova zanesljivo pekla orade v konvekcijski pečici  najbrž v kampu, ki ga bova šele poiskala in kjer še nisva bila.
petek 9.9.2011  sobota 10.9.2011 nedelja 11.9.2011
petek 16.9.2011  sobota 17.9.2011 nedelja 18.9.2011
Domov Potepanja  Dogodki Avtokampi Kamere

6