Po omaro v Rutar, na zagovor Katjine diplome,  potem pa po Martinovi Sloveniji z odkrivanjem še neobiskanih dolin. 11 - 13.11.2010

zadnja posodobitev 14.11.2010 12:00,  za osvežitev pritisni še tipko F5

DOMOV

POTEPANJA

Pred tokratnim vikend pobegom v lepše kraje imava še nekaj hišnih in družinskih opravkov.
V četrtek dobim obvestilo iz Rutarja, da nas v Ljubljani čaka pred dobrim mesecem naročena omara za dnevno sobo. Seveda kdo se bo menil za RUTAR-jev kamionček, če pa je NAŠ SHARKY pripravljen tudi za take hece.
Problem je bil edino z odprtinami in ... ... velikimi paketi, saj je malo manjkalo, pa bi morali stranico avtodoma opreti s ključem za konzerve...
Naslednje jutro spet hitiva v Ljubljano. S Tomažem in Matejem se udeležimo javnega zagovora diplome naše Katje.
Katji pojasnjujem, da sem tudi jaz nekaj mesecev neuspešno tlačil poden te hiše prav tako pa kar nekaj naših bližnjih in dalnjih sorodnikov. Po dobre pol ure in uspešnem zagovoru pade odločitev. Čestitamo naši Univ. dipl. inž. računalništva in informatike, v preletu slike z miško pa vidimo še čestitke mentorja in predsednika komisije.
Družinska fotka pred Fakulteto za računalništvo in informatiko. Katja in Matej
Diplomska nagrada, nad katero pa sta bolj navdušena fanta, hehe. Z mladimi študenti greva še na obilno gostijo, potem pa se umakneva na...
... z lepim vremenom obljubljen vzhod države. Zima je pred vrati in ob 17.00 uri, ko parkirava na PZA Laško, je že tema. Namakanje v Termani je možno do desete ure, kar s pridom izkoristiva in tudi gneče kljub petku ni, morda pa še vedno odmeva nedavna zastrupitev s klorom, hehe.
Jutro na PZA LAŠKO. Parkirišče dokaj prazeno, namestitev je glede terena odlična, moteča pa je bližina regionalne ceste, ki povezuje Celje in Krško. Vendar bi to še šlo, ko pa vsake toliko prihrumi kup železa (vlak) onstran ceste, pa imaš občutek, da te bo odneslo v Savinjo.

Jutro izkoristiva za sprehod v mesto in glej ga zlomka, v centru Laškega naletiva na trgovino s cunjami...

Tržnica Laško, sobota 13.11.2010 Namakanja po bazenih je bilo dovolj, zato se odločiva za obisk Logarske doline.
Od Mozirja naprej je ponekod cesta v precej v slabem stanju, je pa spremljajoča Savinja vedno lepša in razburkana. Ko se prebijeva skozi ozke ulice Luč že mislim, da na pumpi v Solčavi stoji avtobus vendar ne, to je AD Concorde in ravno speljuje v smeri Logarske doline.
Na postajališču za avtodome na vhodu v Logarsko dolino ni nikogar, osedlava kolesa in se zapodiva v tako opevano dolino. Ko zagledam tablo Pavličevo sedlo me zamika, da bi se vrnila prek Avstrije in Jezerskega domov, vendar se spomnim, da sem na radiu ujel informacijo, da je prek 1300 m visok prelaz Pavličevo sedlo na Avstrijski strani zaprt.
Kmalu se pred nama odpre osončena Logarska dolina. Ob poti naletiva ne farmo Škotskih goved, ki rijejo po blatu kot svinje.
Mimo hotela Plesnik nadaljujeva ... ... do Kmečke hiše Ojstrica, kjer opaziva sončno teraso.
Poleg Kmečke hiše Ojstrica je bilo parkiranih enkrat več avtodomov kot na parkirišču, kjer sva ga pustila midva. Tu si na soncu privoščiva pravo domače kosilo.
Kmalu po 15.00 uri pa toplo sonce zapusti dolino in midva tudi. Morda se kdaj odločimo za tole postajališče Kmečke hiše Ojstrica.
Table v krajinskem parku omenjajo tako vstopnino v Logarsko dolino, kot... plačilo prenočevanja na postajališču za avtodome, vendar inkasanta ni bilo na spregled. Morda smo pa izven sezone?