Najbrž zadnji kopalni podaljšan vikend v dalmaciji 7. - 10. oktober 2010

zadnja posodobitev 13.11.2010 07:44,  za osvežitev pritisni še tipko F5

DOMOV

POTEPANJA

Vikend paket dalmacija oktober 2010
Pot v Dalmacijo je ponavadi dolga najmanj 4 ure, pa še za ta rezultat je treba iskati bližnjice in letos že tretjič koristiva še neasfaltirano cesto med Starim trgom in Vinico. Ponavadi je ta del pet kilometrskega makadama prašen, tokrat pa precej blaten. Nič ne de, kmalu sva na avtocesti v smeri Splita in nad Karlobagom se že sveti...
Ker bo itak noč, ko bova prispela, se odločiva za urni postanek v Murvici, kjer dokupiva nekaj prehrambenih zalog, seveda pa ne moremo mimo cunjic. Petek 8.10.2010 - jutro na Murterju. Plitka vala, kamp je sicer še odprt, vendar so prve vrste, ki so vedno polno zasedene, danes praktično prazne.
Ko sediva pri Leopoldu opaziva nov oplesk fasade s šahovnico nad TIC-om Tako pa se parkira v Murterju.
Ko opraviva v Murterju, se zapeljeva še k Brkotu v Tisno, vendar ga ni na spregled in po nekajminutnem čakanju vstaneva in greva. Malo se mi je tudi mudilo zaradi pogleda na zoprni parkomat, čeprav nisem na nobenem avtu videl parkirnega listka, se mi ni dalo preganjati z morebitnimi redarji.
Sprehodiva se še po jutranji Tišnjanski rivi, seveda v bundah... Okoli enajste pa že kampirava na zahodu Murterja s pogledom na Kornate in vedno bolj je vroče.
Ali se bova šla kopat je le še vprašanje minut... Po obilnem zajtrku še malo martinčkanja...
in štrbunk v vodo. Vesna, sicer ni ravno pristaš zimskega kopanja, še v bazenih ne, vendar se je v vodo zapodila prva in seveda nisem imel kaj, da ji ne bi sledil.  
Vremenska napoved je sicer vžgala mimo, saj je napovedano oblačno in vetrovno, dejansko pa je vreme kot iz škatlice. Vode sicer nisem šel merit, vendar ima po občutku najmanj 21 stopinj.
Vesno so zanimale rožice, mene pa bolj oljke. Tak čas še nisva bila tu in oljke že dozorevajo in po netu mrzlično brskava po navodilih za vlaganje v slanico.
Pred večerjo se odločiva za pohod do Čigradže ob obali. Hodila sva skoraj uro v eno smer, vendar zaliva Čigradže nisva dosegla.
Sva pa vmes našla kar nekaj lepih peščenih zalivov. In zimski čas je seveda za presajanje rastlin, vendar nimava seboj rovnice.
 V Kosirini je čez noč vzniknila kamnita hiška, najbrž v črni noči, v ozadju pa se vidi, seveda ne na prosto oko, plantaža znanega nogometaša. Ribja večerja, seveda varno pod streho, saj se ob 19.00 uri žal naredi trda tema, pa še prazna luna je danes.
Jutro nas spet preseneti z lepim vremenom in vse kaže, da bo tako ves vikend, zato bova ostala tu še en dan. Privlekel se je celo član recepcije in omenil, da se bo oglasil radi prijave enkrat v naslednjih dneh. Ni problema, nikakor naj se ti ne mudi, sem si mislil... Voda 21 stopinj...
Danes pešačiva na jug skoraj do Jezer. Ko pa se snoce približa gladini, se obrneva nazaj proti kampu.
Sončni zahod 9.10.2010 Murter  
Direktno iz Konca vasi pa se nama je oglasil Drago s fotkami s praznovanja rojstnega dne Metke, kamor sva mi2 zaradi Murterja seveda zamudila.
   
Najbrž zadnji kopalni podaljšan vikend v dalmaciji 7. - 10.oktober 2010

zadnja posodobitev 13.11.2010 07:44,  za osvežitev pritisni še tipko F5

DOMOV

POTEPANJA