ODJAVA SEZONE ISTRA  10. - 12. september 2010

zadnja posodobitev 12.09.2010 21:28,  za osvežitev pritisni še tipko F5

DOMOV

POTEPANJA

Letos sva se pri naročnini na revijo AVTO DOM pustila prepričati, da sva doplačala 30  EUR ali nekaj takega in za to doplačilo dobila kup ugodnosti, ki pa jih seveda skoraj nimava časa izkoristiti. Seveda je 400 kun, ki jih lahko unovčiva v restavracijah kampov Maistra tako vabljivih, da sva se odločila za vikend paket v Istri. Roko na srce, tudi vreme je za Istro napovedano lepo in skoraj brez vetra.
Pa pojdiva enkrat za spremembo po "naši" strani v Istro. Čeprav je cca 20 km dlje se je lepo na morje peljati tudi prek Sodražice in Boncarskega klanca naprej v Slovensko primorje. Mejo sva prestopila na okupiranem Slovenskem ozemlju pri predsedniškem kandidatu Jošku Jorasu.
Nadaljevala prek nesojene Kardeljeve mejne reke Mirne, se ustavila še na... ...počivališču INE, kjer sem kupil VIP BON za internet in po nekaj kilometrih...
... sva zavila pred Rovinjem levo v AVTOKAMP POLARI. Tu sva zaključila sezono pred tremi leti, ko sva še zadnjič vlekla prikolico naokoli.
Sonce je zašlo in odhitela sva v bližnjo restavracijo ob morju poleg bazena. Veselo sva pregledala menu in brskala le po dražjih stvareh. Jaz sem navijal za jastoga, vendar je Vesna začela preračunavat in me spraševat ali bi poleg 400 kun bonov rad pustil tu še svojih 400 kun.
Zadovoljil sem se z malim"jastogom". Seveda sva se racionalno odločila za ribjo ploščo, preden pa sem naročil, sem natakarja previdno obvestil, da imam nekaj nadležnih bonov za unovčit. Bil je "navdušen" in rekel s cmokom v grlu:"Ni problema, le podpišite se mi na bone" Ves večer sva preračunavala, kaj naj si še naročiva, da pokuriva te bone in da jutri odkuriva naprej po Istri brez obveznosti.
Na koncu mi natakar pove, naj pripravim dva bona in še 150 kun doplačila, jaz pa sem mu veselo ponudil 4 bone in za razliko naj mi prinese še malvazije, hehe. Seveda je prinesel buteljko, tako da sem moral kljub temu doplačat 40 kun. Kislo je še pripomnil:"Evo večera za četardeset kuna"
Nema veze, samo da je to mimo in veselo sva odkorakala k avtodomu z ohlajeno steklenico malvazije. Morda bom pa drugo leto spet doplačal pri naročnini. Ta slika pa je že s sobotnega jutra. Torej vreme je lepo, zunaj je 20 stopinj in zdaj greva na kolesa in v Rovinj na kavo.
  Prva vrsta v kampu POLARI polno zasedena.
Po ulicah Rovinja. Rovinj.
Ulica v Rovinju. AHA cunjice so tudi tu...
Tržnica v Rovinju. Sezona cipljev.
Rovinj. Vračava se v kamp okoli poldneva, ko se morava itak odjaviti, saj potujeva še v Novigrad, ki smo ga nazadnje obiskali pred 25 leti, ko sva bila s fičkom v apartmajih v MAREDI, kjer sta naju takrat obiskala Mare in Dac. Na poti proti Novigradu prečkava reko Mirno tokrat po lokalni cesti.
KAMP KASTANIJA NOVIGRAD. Sem se zapeljeva po priporočilu Vesnine sodelavke, ki je bila tu v predsezoni nadvse zadovoljna. Gre za sorazmerno majhen kamp nekaj km oddaljen od Novigrada, nabit z izključno SLO pavšalisti, ima pa morda 15 ali 20 parcel ob morju za dnevno obiskovalce. ADRIA ADORA 1. red. Seveda sta tudi danes tu Matjaž in Vesnina sodelavka Irena.
Na obisku pri Ireni in Matjažu, od letos vlečeta za seboj 5 metrsko ADRIO ADORO in letos sta tu že... ...drugič, celo na isti parceli, seveda 1. vrsta. Čestitke!!!
Morje in septembrski sonček. V Kampu Kastanija Novigrad tudi midva najdeva lepo mesto v bližini morja, ni sicer v 1. vrsti, kar mi malo najeda, ampak en dan bom zdržal. Vesni pa je všeč, ker v bližini ni sosedov, ki bi zjali v lonce.
Še isto popoldne raziskujeva okolico in loviva zadnje... ... letošnje poletne sončne žarke, tokrat v Istri, seveda z dalmatinskim cmokom v grlu.
Ob vročih skalcah. V Kampu MAREDA najdeva pivnico, ki je danes zadnji dan odprta. Sezona se pač zaključuje. Tudi kelnarca je precej sitna, točeno pivo FAVORIT pa zanič, fuj...
Zvečer se vrneva v kamp in pripraviva dva več kot pol kilska cipla za  peko v konvekcijski pečici. Pogled iz Istre proti Italiji, kjer je ravno zašlo sonce.
Cipli iz konvekcijske pečice. Dietno in zelo dobro. Za zaključek večera se pri nama oglasita še Matjaž in Irena.
12.9.2010 - Nedeljsko kolesarjenje v mesto. Novigrad
Kamp KASTANIJA Novigrad Kamp MAREDA.
ODJAVA SEZONE ISTRA  10. - 12. september 2010

zadnja posodobitev 12.09.2010 21:28,  za osvežitev pritisni še tipko F5

DOMOV

POTEPANJA