Vikend paket Dolenjska in Kvarnerski otoki 10.6.-13.6.2010 F5 = 14.08.2010 04:54:39 DOMOV POTEPANJA

ČETRTEK 10.6.2010

PETEK 11.6.2010

SOBOTA 12.6.2010

NEDELJA 13.6.2010

Tokratno potepanje kombinirava z odzivom na vabilo prijatelja Roberta, ki se je, vsaka čast,  že drugič letos potrudil, da je na kup spavil bolj ali manj stare znance in prijatelje.

Torej mimogrede na poti proti morju sva zavila v Velike Brusnice in naredila dodatnih 100 km ter okusila odličnega jančka in pa seveda gobovo juho pred tem. Seveda cvička ni manjkalo. Na koncu pa še obiranje češenj in degustacije raznih vrst. Seveda sem se precej držal nazaj, saj  je bilo treba narediti še nekaj km in varno pripeljati gajbo na obalo.

Takoj po službi še prevzamem skoraj dokončana dela na poti okoli hiše, zmečem manjkajoče stvari v avtodom in ob pol petih odrineva proti Dolenjski Takoj za Novim mestom v smeri Šentjerneja v Ratežu zavijeva desno proti Brusnicam.
Parkirava pred Gostilno sredi Velikih Brusnic in prijazna šefica mi dovoli dveurni parking za čas najine odsotnosti. Robert je namreč skeptično pripomnil, naj s "tovornjakom" ne rinemo v hrib. Malo se spehodiva, na proti pa nama pride Jaša in nas potegne do zidanice, kjer že čaka druščina lačnih jedcev.
Takoj po aperitivu, ki sem ga seveda zamudil, napademo na gobovo juho... zraven pa domač kruh.
Juhca se še ne poleže, ko na mizo že treščijo pladnji še toplega jančka, ki je dopoldne še tekal tod okoli. Za prilogo dobimo še nov pečen krompirček, čebulico in papriko.
S polnimi želodčki spoznamo še nekaj zanimivih ljudi... ... skupaj z druščino naredimo še nekaj...
posnetkov in gasilskih fotk. Organizator in gostitelj Robert je modroval, da se z Vesno poznata vsaj že 20 let če ne več...
Malo naju že srbijo podplati in po dveh poskusih pobega v dolino naju Robert prepriča, da moramo še po češnje... Mare, Robi, Metod in Igor
Vesna in "inspektor" Metod, ki je bil ves vesel došlih Kočevcev. Mladenk je bilo res za vzorec, no vsaj Vesna ni bila edina, čeprav je vajena takih prizorov že desetletja.
Mladi muskonter nas je spremljal tudi na poti v sosedov češnjev nasad. Gospodar je od daleč preštel čredo in ugotovil, da je vmes luknja... aha seveda, saj je "biga" medtem že končala na naših krožnikih...
Gospodar nas je peljal k sosedu, ki ima nasad... ... češenj in le ta nam ob obilni ponudbi češenj pogosti tudi z odličnim belim vinom in češnjevcem (brez hanzitov).
Robert, daj degustiraj še malo belega, potem boš pa še češenjevec poskusil... Ti Dolenjci so res od sile in kar silijo in silijo...  seveda pit.
   
Tudi mladi muzikant ni rabil pljuvat prahu... V dolino se spustiva peš.
Avtodom naju je čakal v Velikih Brusnicah in po dobrih dveh urah postanka s pogostitvijo pečenega jančka in nabiranjem češenj mi2 po ovinkih nadaljujeva pot proti morju. Mejo prestoviva tokrat v Metliki, se po lokalnih cestah prebijeva do Bosancev kjer vstopiva na avtocesto in na razcepu za Split še vedno trzam z volanom, vendar prevlada razum in odpeljeva se do izvoza za otok Krk in Cres ter okoli polnoči po predhodnem dogovoru parkirava v Pinezičih na majhen prostor pred hišo v gradnji naših znancev.

To je že preizkušeno izhodišče za zgodnje vkrcanje na trajekt za Cres. Ali se splača za dva dni? Da, splača se!

ČETRTEK 10.6.2010

PETEK 11.6.2010

SOBOTA 12.6.2010

NEDELJA 13.6.2010

Vikend paket Dolenjska in Kvarnerski otoki 10.6.-13.6.2010 F5 = 14.08.2010 04:54:39 DOMOV POTEPANJA